Odoo & Standaard business intelligence van iqbs

Formfutura

Bewust kiezen voor een totaaloplossing in Odoo

Formfutura

Formfutura is een gespecialiseerde webwinkel met een breed assortiment filament en 3D-printmaterialen. Uit eigen magazijn leveren zij razendsnel hoogwaardige 3D-printersupplies met de gewenste eigenschappen en kleur. Formfutura startte in 2012, toen de markt nog overzichtelijk en compact was. Al jarenlang is er sprake van groei in de 3D-printindustrie. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook 3D printer onderdelen steeds gewildere objecten zijn en het aanbod zich uitbreidt. Vandaag de dag levert Formfutura zo’n 600 verschillende producten vanuit hun webshop.

Voor én achter de schermen: Odoo

Enige tijd geleden startte Formfutura de zoektocht naar een alles-in-een oplossing; een flexibele, web gebaseerde business software voor zowel de front- als back-end. Naast een webshop wensten zij oplossing die ook vanuit inkoop, verkoop, voorraad ook de financiële administratie ondersteunt.

Volledige integratie van Odoo apps

Waar Formfutura eerder gebruik maakte van een standaard e-commerce platform kiezen zij nu voor een moderne open source online winkel. Naast dat de nieuwe webshop in Odoo eenvoudig in gebruik is. Is het ook bijzonder dat deze volledig geïntegreerd is met de modules boekhouding, voorraadbeheer, verkoop en inkoop.

Totaaloplossing

De hele flow van verkoop naar inkoop en financiële administratie is vanaf nu geautomatiseerd in het Odoo systeem. Waardoor er geen ingewikkelde koppelingen meer worden gemaakt met andere softwaresystemen die apart geüpgraded dienen te worden, in verschillende technieken zijn gebouwd door verschillende leveranciers worden geleverd.

Beheer van de goederenstroom

Door het beheer van de goederenstromen te automatiseren worden administratieve lasten aanzienlijk verminderd, processen versneld, de fout kansen gereduceerd en betrouwbaarheid vergroot. Kortom, met de inzet van Odoo verhoogt Formfutura de kwaliteit, is tracking en tracing gewaarborgd en worden de kosten omlaag gebracht. Vanaf nu heeft Formfutura direct, real-time, controle en inzicht in de cijfers en het voorraad beheer.

Training en opleiding

Naast dat ERP|OPEN de volledige implementatie begeleid en levert zal zij ook zorg dragen voor de training van de eindgebruikers. Op een praktijkgerichte wijze laten wij Formfutura kennismaken met alle aspecten die zij nodig hebben om op een professionele manier te kunnen werken in Odoo.

100% standaard Odoo software

Door van tevoren vanuit een opgemaakt stappenplan met betrekking tot fasering en budget te werken, komt Formfutura niet voor verassingen te staan. Formfutura gaat met 100% standaard Odoo software werken in de volgende Apps:

  • Odoo financieel
  • Odoo Inkoop
  • Odoo verkoop
  • Odoo voorraad
  • Odoo CMS

Op weg naar een succesvolle toekomst!

ERP|OPEN helpt organisaties toekomstbestendig te zijn. Dit doen we door bedrijfsprocessen te optimaliseren en te ondersteunen met slimme software. Wij weten niet hoe de toekomst van uw organisatie eruitziet, maar wel hoe u daar kunt komen.

Wij zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het oplossen van complexe vraagstukken rondom businessmodellen, bedrijfsprocessen, - automatisering en implementatie en wij bieden oplossingen waarmee u in de praktijk kunt werken.

Is Odoo ook geschikt voor uw organisatie?

Als Odoo Gold Partner haalt ERP|OPEN het maximale uit Odoo. Nieuwsgierig of Odoo ook geschikt is voor uw organisatie? Ons specialistisch team helpt u graag verder.

Download het ERP|OPEN E-commerce Whitepaper

Whitepaper:
Odoo E-commerce

Voornaam
Achternaam
E-mail
Bedrijfsnaam
Telefoonnummer
Label
ERP