Odoo & Standaard business intelligence van iqbs

Claresco

Projecten organisatie in Odoo

Claresco

Claresco

Claresco is een organisatie in de ICT dienstverlening. Vier verschillende businessunits met daarin 50 medewerkers houden zich dagelijks bezig diverse webgebaseerde oplossing voor eindklanten die expertise nodig hebben op het vlak van: Consultancy, hosting, webdevelopement en design, office 365 expertise (functioneel en technisch), Microsoft power BI, ERP implementatie (Infor LN en Odoo). 

Van Navision naar Odoo

Hoe gaat een ICT projecten organisatie dan om met interne automatisering? Unit4 werd gebruikt voor de financiële- en projectenadministratie. Timesheets werden via een externe portal door medewerkers ingeboekt, na akkoord van de betreffende manager werden deze op basis van fixed en nacalculatie gefactureerd aan de opdrachtgever. Ook kan het voorkomen dat een betreffende medeweker vanuit meerdere labels actief op een project zit. Daardoor moet hij of zij in staat zijn in alle administraties op een project te kunnen boeken. Eén van de nadelen is dat medewerkers alle onderhanden projecten kunnen zien en daardoor ook verkeerd uren kunnen boeken. 

Webgebaseerd, flexibel en eenvoudig

De directie van Claresco zocht een oplossing die webgebaseerd, flexibel en eenvoudig in gebruik is. Odoo kwam daardoor snel in het vizier en de grote kracht van deze business software laat zich direct zien in de wijze hoe deze is opgezet. Vanuit een Odoo App store gebruik  je enkel de apps die nodig zijn. Projecten, timesheets en financiële administratie, automatisch geïntegreerd. Hierdoor voorkom je altijd dat er teveel functionaliteit in een bedrijfsapplicatie zit. Eindgebruikers ervaren dit als zeer prettig en foutgevoeligheid, vervuiling van data wordt daardoor verminderd.

Er is naast verslaglegging van informatie ook behoefte aan financiële rapportage. Eén overzicht inclusief analysemogelijkheden per B.V. en over alle bedrijven heen.  

Private cloud

Odoo is private cloud geïnstalleerd. Alle gebruikers zijn via de juiste autorisatie toegevoegd en kunnen uren boeken op verschillende projecten binnen meerdere labels. ERP|OPEN heeft naast de implementatie en training van medewerkers, ook gewenste functionaliteit gemaakt op basis van standaard Odoo apps. ERP|OPEN heeft ook ervaring met de ontsluiting van data vanuit de Odoo database en met Microsoft BI rapporten gemaakt die een zeer brede mogelijkheid aan analyse mogelijkheden bevatten.